گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
زیربخش ها
گزیده ای از اخبار
روز نهم حوت/اسفندماه امسال (۱۳۹۹) ششمین سالگرد شهادت فرمانده رشید فاطمیون، شهید علیرضا توسلی ملقب به ابوحامد است که از بزرگان فتوت، جوانمردی و ایثار در زمانه ماست.
دربارهٔ شهرت و اهمیت شعر ظهیرالدین فاریابی در عهدِ خود و روزگارِ پس از مرگش، شاید این اشارهٔ دولتشاه سمرقندی، تذکرهنویس نامدار سده دهم هجری، بهترین گواه باشد. وی در «تذکرة الشعرا» نوشتهاست که در بابِ خواجه ظهیرالدین بزرگان گفتهاند، بیت: «دیوان ظهیرِ فاریابی / در کعبه بدزد اگر بیآبی».
شمسیه میگوید: «از صنف نهم بود که تصمیم گرفتم یک داکتر خوب شوم. یکی از جذابیتهای داکتر بودن برایم این است که یک داکتر باعث نجات جان انسانها میشود آن هم بدون در نظرداشت اینکه طرف مقابلش از کدام نژاد است و بدون هیچ نوع تعصبی به زنده بودن و نفس انسان احترام دارد و برای نجات جانش کوشش میکند.»
شهید علامه سید اسماعیل بلخی بنیانگذار ادبیات انقلابی افغانستان و از علمای شهیری بود که در دوران سیاه اختناق و خفقان ستمشاهی، فریاد آزادیخواهی سر داد.
با تأسف و تألم فراوان، اطلاع یافتم که مجاهد وارسته و مرجع عالیقدر، حضرت آیت الله العظمی شیخ قربان علی محقق کابلی رحمت الله علیه، پس از سالها مجاهدت و خدمت به اسلام و مسلمین دار فانی را وداع گفته و به لقاءالله پیوسته است.
خانم سمیرا اصغری توانست در سال 1397 عضویت کمیته بینالمللی المپیک را به دست بیاورد و برای اولین بار افغانستان را در این کمیته صاحب نماینده کند. وی در رقابتی سرسخت میان نمایندگان 200 کشور در آرژانتین، توانست با کسب 77 رأی بهعنوان جوانترین عضو این کمیته انتخاب گردد.
هرباری که سید بلخی بر منبر میرفت، حادثهای بود. زبان و سخنوری شایسته و گفتار ژرف و نوپردازانه او مردم ساده گرفتار به فقر، ظلم و تاریکی را تکان میداد، به خود میآورد و آگاه میکرد.
در 12 سرطان/تیر سال 1297 به اتهام سوء قصد مسلحانه به جان امیر حبیب الله خان دستگیر و به مدت هشت ماه زندانی شد. او بار دیگر در سال 1308 ش، مدت کوتاهی در دوره پادشاهی امیر حبیب الله کلکانی زندانی شد.
سیدعلی از عارفان بنام طریقه تصوف بود که در اثر مجاهدتهای زیاد از سلسلههای چشتیه، سهروردیه، شطاریه و حلاجیه اجازه دریافت کرد و سرانجام به مقام خلافت سلسله کبرویه رسید.
گلبدین حکمتیار در ۵ سرطان (تیر) سال ۱۳۲۶ (۱۹۴۷ میلادی) در ولسوالی امام صاحب ولایت کندوز به دنیا آمد. دورۀ ابتدایی را در قندز سپری کرد و از آنجا جهت تحصیل در رشتۀ نظامی به لیسۀ عسکری مشهور به «مکتب لیسه» در غرب کابل فرستاده شد. گلب الدین بعد از مدتی تحصیل در کابل دوباره به قندز رفت و در لیسۀ ...
استاد سیاف، در سال ۱۳۵۳ خورشيدی (۱۹۸۴ م) بورس تحصیلی آمریکا را تحت برنامه «لیگل ترینینگ (Legal Training) » دریافت کرد. با این هدف عازم ایالات متحده بود که پيش از پرواز در فرودگاه کابل به جرم سخنرانیهای تند و راهاندازی شورشهای ضد حکومتی و تشویق مردم به خشونت بازداشت و محکوم به شش سال زندان شد.
میرمحمود پس از فوت پدرش میرویس خان که حاکم مستقل قندهار بود، عمویش عبدالعزیز را که جانشین میرویس بود به اتهام پذیرش حاکمیت صفوی بر قندهار به قتل رساند و زمام قبیله و حکومت محلی را در دست گرفت.
میروَیسخان هوتک یا میراویس که نام کامل او حاجی محمد اسماعیل میرویس بود در سال 1673 در منطقۀ سوری قندهار دیده به جهان گشود. پدر او سلیم خان از افغانان قبیلۀ غلجایی بود، از نسل سیدشاه حسین(سید علی سرمست).
در سال 1363 که دولت عبوری مجاهدین در پاکستان تأسیس شد مولوی محمدی به مقام وزارت دفاع این دولت برگزیده شد و پس از فروپاشی حکومت کمونیستها، در دولت اسلامی افغانستان به ریاست استاد ربانی به مقام معاونت منصوب شد اما ایشان با دولت مجاهدین همکاری نکردند. پس از ظهور تحریک اسلامی طالبان در سال 1373 مولوی محمدی ...
با گسترش سریع تحریک طالبان در نقاط مختلف افغانستان، در 14 حمل (فروردین) سال 1374 اجلاس بزرگی علمای اهل سنت از قوم پشتون که متشکل از ۱۵۰۰ ملا وطالب دینی بود در قندهار برگزار شد و اعضای این اجلاس همه با ملا عمر بیعت کرده به او لقب «امیرالمؤمنین» عطا کردند و او را به مقام امارت اسلامی افغانستان برگزیدند....
سیدکمال، از قهرمانان گمنام سرزمین ماست که نخستین جرقه پیکار علیه رژیم مستبد و جنایتکار نادرشاهی را با کشتن سردار عزیزخان (سفیر افغانستان در برلین و برادر نادرشاه) شعلهور ساخت که نهایتا به نابودی شخص شاه توسط قهرمان دیگر میهن ما عبدالخالق انجامید. متاسفانه آگاهی ما در مورد زندگی، افکار، فعالیتهای وطندوستانه ...
«احمد فرزان»، خبرنگار و همکار پیشین خبرگزاری پیام آفتاب شنبه شب (۳۰ جدی ۱۳۹۶) در حمله تروریستی گروه طالبان به هوتل اینترکانتیننتال شهر کابل به شهادت رسید.
شیخ نادر علی مهدوی، از چهرههای مؤثر و مطرح جهاد و سیاست افغانستان به دلیل بیماری درگذشت.
شخصیت اجتماعی، فرهنگی، مجاهد و مداح برازنده جناب آقای کربلایی سید حضرت گل رضوانی، فرزند سید احمد شاه در سال ۱۳۳۹ در شهر کابل در یک خانواده مذهبی سنگلاخی دیده به جهان گشود.
با نهایت تاسف و تأثر فراوان خبر درگذشت مجاهد عالیقدر حضرت حجت الاسلام والمسلمین حاج آقای «سید شاه موسی رضوی»، نماینده پیشین ولسی جرگه و از شخصیتهای مطرح سیاسی و اجتماعی مردم افغانستان را دریافت کردیم. از خداوند متعال برای آن شادروان طلب مغفرت نموده و برای بازماندگان اجر جزیل و صبر جمیل مسئلت مینماییم....