گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
زیربخش ها
گزیده ای از اخبار
برقراری آتش بس ضرورت مبرم و پیش نیاز مهم مذاکرات صلح است و قبول آتس بس از سوی طالبان صداقت و جدیت این گروه برای برقراری صلح در افغانستان را نشان میدهد. اگر طالبان صادقانه خواهان صلح است باید صداقت خود را با قبول آتش بس به اثبات برساند.
شورای رهبری مصالحه باید صلاحیت تصمیم گیری در مورد مذاکرات صلح داشته باشد نه اینکه وجود این شورا به صورت سمبولیک بوده و نشستهای سمبولیک برای نشان دادن در رسانهها برگزار کند ولی تصمیم گیرنده اصلی کسی دیگر و در جای دیگر باشد و کسی و یا کسانی غیر از شورای رهبری مصالحه در مورد روند صلح تصمیم بگیرند و یا ...
عدم جامعیت شورای رهبری مصالحه ملی صلاحیت و مشروعیت این شورا را زیر سوال برده و در نتیجه شورای مذکور نمیتواند پروسه صلح را به خوبی هدایت کرده و بگونه ای موفق که بتواند رضایت همه جناح ها و اقوام افغانستان را فراهم کند به پیش برده و آن را به موفقیت برساند.
هرچند که پس از سالها خشونت، مسیر صلح چندان هموار نبوده و پر از سنگلاخ و مملو از پیچ و خم است و این دشواریها رسیدن به صلح و موفقیت پروسه صلح را کند کرده است و روند صلح به کندی پیش میرود با این حال باز هم میتوان به چند دلیل به چشم انداز صلح امیدوار بود.
علل اساسی و درونی بحران افغانستان عبارت اند از: انحصارگرایی و تمامیت خواهی، ترجیح منافع قومی بر منافع ملی، نادیده گرفتن تنوع قومی و مذهبی و تحمیل خواستههای یک قوم بر اقوام دیگر. بدون حل این مسائل آوردن صلح پایدار در افغانستان ناممکن است و همیشه امنیت و ثبات افغانستان را تهدید خواهد کرد.
دشمن مشترک، منافع مشترک و خطر مشترک عواملی است که میتواند دوباره جناحهای پراکنده و متشتت را دور هم جمع کرده و زمینه ساز احیاء مجدد جبهه مقاومت ملی ضد طالبان گردد.
منافع سیاسی و اقتصادی کشورها نیز در تعامل با همدیگر و تأمین امنیت در افغانستان و منطقه است و افغانستان به عنوان یک کشور مهم و دارای موقعیت ژئوپولوتیکی در منطقه نقش مهمی در توسعه تجارت و اقتصاد منطقه داشته باشد.
دو تن از شخصیت های مهم و مطرح جهادی با هشدار شدید اللحن به طالبان تهدید کرده اند که اگر طالبان به صلح تن ندهند و بخواهند با توسل به جنگ و خشونت در پی به دست گرفتن دوباره قدرت باشند آنها در کنار مردم و با تشکیل دوباره نیروهای مقاومت در مقابل طالبان خواهند ایستاد و اجازه چنین کاری را به طالبان نخواهد ...
شرایط حساس کنونی، مصالح ملی و منطق دولت داری مدرن ایجاب میکند که در گزینش افراد برای انجام مأموریت مهمی چون مذاکرات صلح علاوه بر جامعیت، شایستگی و شایسته سالاری مد نظر قرار گرفته و معیار انتخاب افراد قرار بگیرد
عالمان دینی روشن ضمیر و آگاه باید در صف مقدم مبارزه با تفکر افراط گرایانه باشد و وظیفه دینی، اخلاقی و تاریخی خویش را در مواجهه با این پدیده شوم ایفا نمایند زیرا تروریستان با سوء استفاده از آموزه ها و ارزش های دینی به چنین اعمالی غیر انسانی دست می زنند
ریاست عمومی امنیت ملی اعلام کرد که نیروهای ویژه این ریاست با اجرای عملیاتی، هسته ماینگذار گروه طالبان را از شهر کابل بازداشت کردهاست.
شکست طالبان از نظر نظامی و سیاسی به معنای شکست ایدئولوژیک آنها نبود. طالبان پیش از اینکه یک نیروی سیاسی و نظامی باشد یک نیروی مذهبی، ایدئولوژیک و قومی است.
متأسفانه دولت افغانستان استراتیژی مشخصی در قبال جنگ و صلح ندارد و شورای عالی صلح هم با تأثر از دولت کابل و به دلیل عدم هماهنگی واختیارات کافی نمیتواند گرهی افتاده در روند صلح را باز کند.
برای مدیریت و کنترل هواهای نفسانی و غرایز مادی نفس، حداقل باید در پنج وادی، ریاضت و خودسازی را انجام داد و مدیریت نفس را به دست عقل سپرد. عارفان این وادی را به شرح زیر معرفی کردهاند. آنچه در ادامه میآید، معرفی و تشریح این پنج وادی بسیار مهم است که لازم است خودسازی در آن صورت گیرد تا انسان به کمال ...
شاید آسانترین راه برای ورود به دنیای بیدل، دریچه مصرع باشد؛ یعنی اندیشیدن به مصرع و نه بیت، یا کل یک غزل.
نهمین روز از ماه ذی الحجه را روز عرفه مینامند که نزد مسلمانان از پرفضیلتترین روزهای سال محسوب میشود و همانگونه که شب قدر در میان شبهای سال از اهمیت والایی برخوردار است، عصر روز عرفه نیز دارای ویژگی خاصی است.
شهید علامه سید اسماعیل بلخی بنیانگذار ادبیات انقلابی افغانستان و از علمای شهیری بود که در دوران سیاه اختناق و خفقان ستمشاهی، فریاد آزادیخواهی سر داد.
در بخش نخست این مقاله دربارة بلایا و شُرور از جهت نظری بحث شد. در نوشتار پیش رو، بعد دیگر بحث یعنی جهت عملی و پاسخ به این پرسش که در مقابل شُرور، چه موضعی باید اتخاذ کرد و چه رفتار اختیاری باید انجام داد مورد بررسی قرار گرفتهاست.
در شرایط کنونی که قیام گسترده آمریکاییها وارد هشتمین هفته خود شدهاست (از ۶ جوزا/خرداد تاکنون)، بسیاری از تحلیلگران غربی و غربگرایان شرقی، با افتخار میگویند که شورشها و اعتراضات جاری، هر چند گستردهاست و طی آن، شعارهای انقلابی و ساختارشکنانه هم سر داده میشود، ولی این جریان باعث وقوع انقلاب و سرنگونی ...
این روزها صحبت از بلاها و مصیبتها و بیماریهای واگیر و بخصوص مسئله کرونا در میان است که بسیاری از کشورها را دربرگرفته و روز به روز هم شیوع بیشتری پیدا میکند. دربارهٔ اینگونه مسائل، سؤالات فراوانی از قشرهای مختلف در سطوح متفاوت فهم و تحصیل و معرفت و ایمان مطرح میشود، از جمله میپرسند: این آفات و ...