گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
زیربخش ها
گزیده ای از اخبار
عبداللطیف پدرام در یک روستای بنام درواز از توابع ولایت بدخشان به دنیا آمد. تحصیلات اولیه را در دبیرستانی در زادگاه خود به پایان رساند.
داکتر رمضان بشردوست فرزند محمد علی درسال ۱۳۴۰ در ولسوالی قره باغ غزنی چشم به جهان گشود، مکتب ابتدایی و متوسطه را در ولسوالی های قره باغ و مقر ولایت غزنی وشهر میمنه ولایت فاریاب به پایان رسانید.
داکترحبیب منگل فرزند مرحوم ببرک خان منگل در سال ۱۳۲۷هجری- شمسی در قریه ء ستر کوټ ولسوالی کلندر منگل ولایت خوست دریک خانواده ء ترقی خواه و با نفوذ قومی به دنیا امده است .
نام بنده محمد و «عاطف» تخلص میکنم. سیوهشت سال قبل در ولایت تخار دیده به جهان گشودم، تعلیمات ابتدایی خود را در زادگاهم به پیش بردم و بعد از کودتای هفت ثور رو به تعلیمات دینی نموده و در مدارس سنتی تخار و کندز به فراگیری علوم اسلامی ادامه دادم.
حضرت آیه الله العظمی محقق کابلی (دام ظله العالی) در تابستان ۱۳۰۷ هجری شمسی ، در دره ی ترکمن واقع در ولایت پروان - شمال غرب کابل - و در یک خانواده مذهبی و مخلص اهل البیت (ع) دیده به جهان گشود.
شهید انجینیرمعراج الدین (ذاهب) فرزند مولوی عبدالرسول در سال ۱۳۳۱خورشیدی در قریه شمرام ولسوالی علیشنگ ولایت لغمان دریک فامیل متدین وروحانی چشم به جهان گشود. نامبرده تحصیلات دوره ابتدایی را درمکتب اسلام آباد ولایت لغمان وتحصیلات دوره ثانوی را درلیسه ابن سینا وتخنیک ثانوی به پایان رسانید و درسال۱۳۴۷ شامل ...
مرحوم حاجی محمدکاظم از بازرگانان فرهنگدوست هرات بود و صاحب طبع شعری خوبی که نشانههای آن تا هنوز نزد خانوادة ما موجود است، چه به صورت شعرهایی از خودش و چه به صورت فرزندان و فرزندزادگانی شاعر و یا شعردوست
جامی اگر چه در دوران حیات خویش نامی نیک داشت ، پس از مرگش از شهرت وی تا اندازه ای کاسته شد، شاید به علت تعصب او در عقاید مذهبی اش و نیز روی کار آمدن صفویه که پس از گذشت بیست سال از مرگ جامی ، وی را بد اعتقاد دانستند و مورد طعن قرار دادند.
امیر علی شیر نوایی، متفکر بزرگ، شاعر، ادیب و نویسنده چیره دست روزگار، مرد سیاست، شخصیت معروف و شناخته شده جهانی به تاریخ نهم فبروری سال ۱۴۴۱ میلادی مصادف با هفدهم رمضان المبارک سال ۸۴۴ هجری قمری در هرات، در یک خانواده متدین و آگاه چشم به جهان گشود.
تاریخ پرفراز و نشیب ما، مردان و زنانی را بخاطر دارند که برای عزت و سربلندی و حراست از کیان و آب و خاک و دفاع از مرز و بوم این سرزمین سینه سپر ساخته اند و از خود گذشته اند تا همیشه در ذهن تاریخ بمانند. اما همدوش این مردان و زنان و حتی افتخار آمیزتر از این شهیدان، کسانی هستند که برای حفظ و حراست از فرهنگ ...
عبدالقهار عاصی یکی از شاعران نسل نو در افغانستان بود که هنگام جنگ های کابل مجبور به مهاجرت به ایران شد، اما به علت مشکلات مهاجرت دوباره به کابل بازگشت و در اثر اصابت راکت به خانه اش درگذشت.
داکتر احمد شاه فرهت، که در سال ۱۳۳۷ هجری شمسی در ولایت قندهار به دنیا آمده است یکی از افتخارات علمی مردم مظلوم افغانستان در حال حاضر به شمار می رود.
ابونصر فارابی بزرگ ترین فیلسوف دوره اسلامی است. وی در شهر فاریاب از نواحی خراسان بزرگ، متولد شد. پدرش از سران سپاه مرزنشین بود. در جوانی طی سفری طولانی و پر رنج به بغداد رفت و نزد استادان بزرگ زمان، به تحصیل منطق و فلسفه یونان پرداخت. پس از اندک زمان، وی که به زبان های فارسی، ترکی، عربی، سریانی و یونانی ...
استاد شهید محمد حسین نهضت در سال (۱۲۹۸) شمسی در شهرکابل دیده به جهان گشود. پدرش مرحوم غلام حسن خان (معروف به خلیفه صاحب) از معلمین سابقه دار افغانستان بود.
محمود طرزی، فرزند سردار غلام محمد طرزی در اول ربیع الثانی سال ۱۲۸۲ هجری قمری برابر با دوم سنبله ی ۱۲۴۴ هجری شمسی(=۲۴ اگست ۱۸۶۵ میلادی) در شهر غزنی پا به عرصه ی وجود گذاشت.
تاریخ و فرهنگ افغانستان، به گونهی محققانه و علمی، طی صد سال اخیر، توسط سه نسل، به تبیین آمده است. نسلی که از کاتب هزاره و قاری نیک محمد پروانی و طرزی و قاری عبدالله بیتاب و سلجوقی و علی اصغر بشیر هروی، تا غبار، حبیبی و کهزاد و بینوا، خلیلی و جاوید و مایل هروی و نیلاب رحیمی، تداوم یافت و ...
به بهانه ی بیست و یکمین سالگرد وفات آن شاعر که با قلم خویش نام خویش و هموطنانش را درسخت ترین شرایط جاودانه ساخت.
دریکی از روز های زمستان سال ۱۳۲۰ در ناحیه اول شهر کهنه هرات خداوند به میرزا حبیب الله پیرزاد هروی فرزندی عنایت می کند که نامش را امین الله می گذارد وی دوران کودکی خود را در همین خانه و در دامن پدر و مادر می سپری می کند.
محمدآصف محسنی فرزند محمد میرزا در شب جمعه پنجم ثور سال ۱۳۱۴ خورشیدی مطابق با۲۲ محرم الحرام سال ۱۳۵۴ قمری مساوی با ۲۶ اپریل ۱۹۳۶ میلادی در شهر قندهار به دنیا آمد.
میر علی اصغر شعاع یکی از دانشمندان متدین روشنفکر از زمره نویسندگان توانمند و از سخنوران معروف دوران معاصر افغانستان است.