گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
زیربخش ها
گزیده ای از اخبار
انجمن فرهنگی ناظم هروی نخست در ماه سنبلهٔ ۱۳۵۲ خورشیدی تحت انجمن دوستداران سخن در ولایت هرات تأسیس شد. بعد از کودتای هفتم ثور ۱۳۵۷ و دراز دامنی جنگ بیشتر اعضای آن مجبور به ترک وطن شده و به کشور ایران مهاجرت کردند.
کانون فرهنگی حکیم ناصر خسرو بلخی در سال ۱۳۶۷ خورشیدی بنا بر علاقمندی و ذوق فرهنگ پروری الحاج سید منصور نادری از بودجه شخصیشان در شهر کابل تأسیس گردید.
سازمان جوانان مترقی، متشکل از دو حلقهٔ دکتر اکرم یاری، از خانزادههای جاغوری و وابسته به دربار ظاهرشاه و دکتر هادی محمودی بود.
سازمان نصر افغانستان در تابستان سال ۱۳۵۸ در ابتدا بهنام «گروه نصر» با انتشار اعلامیهای در شهر قم اعلام موجودیت کرد. گروه نصر توسط آقایان سیدحسین حسینی درهٔ صوفی، ضامنعلی واحدی، عبدالعلی مزاری، میرحسین صادقی ترکمنی (پروانی)، قربانعلی عرفانی، یوسف واعظی، عبدالحسین اخلاقی، خادمحسین ناطقی و عزیزالله ...
جبهه نجات افغانستان، مخالفت خود را با ادامه حضور نیروهای خارجی در افغانستان و امضای پیمان امنیتی کابل- واشنگتن اعلام کرد.
«گروه توحیدی قیام مستضعفین»، توسط «محمدقسیم اخگر» تأسیس شد. اخگر بعد از آنکه از سازمان نصر اخراج شد به پاکستان رفت و در آنجا به فعالیتهای پنهانی تحت عنوان «گروه توحیدی قیام مستضعفین» در شهر کویته پرداخت.
حزب انقلاب ملی، در سال ۱۳۵۵ قبل از تدوین و توشیح قانون اساسی دولت جمهوری افغانستان در تاریخ ۵ حوت/اسفند ۱۳۵۵، توسط سردار محمدداوود، اولین رئیسجمهور کودتاییافغانستان، تأسیس شد.
سازمان انقلابی افغانستان (Afghanistan's Revolutionary Organization) یک سازمان کمونیستی _ مائوئیستی است که با انشعاب از «سازمان رهایی» در تاریخ ۱ حمل/فروردین ۱۳۸۷ تأسیس شدهاست.
فدراسیون فرهنگی ترکان افغانستان (ففتا) (Cultural Federation of The Turks of Afghanistan) در هفدهم ماه می سال ۲۰۰۸ میلادی، توسط روشنفکران بهطور عمده چپگرای ترکتبار افغانستان در شهر «تلبرگ» هالند به ریاست دکتر اکبرهمت فاریابی و معاونت دکتر قمرالدین مصلح و خانم فرشته ضیایی تأسیس شد.
ظهور حزب ملی افغانستان در حیات سیاسی جامعه افغانی امیدها و باورهای به باد رفته را دوباره جان بخشید. حزب ملی افغانستان با واقعبینی راه طی شده و تجارب گذشته را خلاقانه به محاسبه دقیق و عینی گرفته و در تلفیق با شرایط، اوضاع واحوال کشور و جهان، راه روشن و شفاف مبارزه به خاطر تأمین حاکمیت ملی، استقرار صلح ...
مرکز فرهنگی هنری افغانستان، همان مؤسسهٔ فرهنگی «در دری» است که با انتشار فصلنامهٔ «در دری» در بهار سال ۱۳۷۶ در مشهد مقدس، اظهار وجود کرد.
مجمع اسلامی میثاق (Misaq Islamic Assembly) که در سال ۱۳۷۴ تأسیس شده یکی از تشکلهای فرهنگی اسلامی و متعهد شیعی بهشمار میرود که از طلبهها و دانشجویان علوم اسلامی تشکیل شدهاست.
«مجمع دانشگاهیان افغانستان» در ابتدا با عنوان «مجمع دانشجویان و فارغ التحصیلان افغانستان» در شهر مقدس قم توسط دانشجویان افغانی تأسیس شد که سرپرستی آن را آقای جعفری به عهده داشت.
«احیا و اشاعهٔ اندیشهٔ تابناک اسلام و تقویت روح عبودیت الهی و ترویج اخلاق اسلامی در میان مردم، بویژه نسل جوان» از اهداف مجمع جوانان سنگلاخ است.
شورای فرهنگی افغانستان در سال ۱۳۷۶ در کشور سویدن توسط جمعی از فرهنگیان، اساتید دانشگاه و فرهیختگان افغان تأسیس شد.
اتحادیه سراسری (=سرتاسری) هنرمندان افغانستان در ششم قوس سال ۱۳۷۹ در شهر نیویورک توسط عده ای از شخصیتها و هنرمندان افغانی مقیم آمریکا تأسیس شد.
بنیاد فرهنگی کوثر (Kosar Cultural Foundation): بنیاد فرهنگی کوثر در تاریخ ۱۸/۳/۱۳۸۴ در تهران تأسیس شده است.
موسسة فکری برشنا به تأسی از مادة (۳۵) قانون اساسی بحیث یک انجمن فکری غیر انتفاعی، غیر سیاسی و بی طرف متشکل از اهل تحقیق ومطالعه، مبتنی جواز کار فعالیت نمبر (۶۰۵) مورخ ۳/۱۰/۱۳۸۷ وزارت اقتصاد تثبت و رسمیت پیدا کرده است.
حزب نیاز ملی، در تاریخ ۲۲/۱۲/۸۶ با مسؤولیت خانم فاطمه نظری بطور رسمی اعلام موجودیت کرد.
حزب انسجام ملی افغانستان در تاریخ ۲۳/۸/۱۳۸۶ در وزارت عدلیه افغانستان ثبت شده و ریاست شورای مؤسسان آن را دکتر نجیب الله صادق مدبر به عهده دارد.