گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
زیربخش ها
گزیده ای از اخبار
نشست چهارجانبه وزرای امور خارجه افغانستان، پاکستان، نپال و چین به صورت ویدئو کنفرانس برگزار و راه کارهای مقابله با کرونا ویروس در افغانستان، ادامه کمکهای دارویی، بهداشتی و همچنین توسعه کشاورزی بررسی شد.
رهبران کشورهای افغانستان، ترکمنستان و آذربایجان با برگزاری یک ویدئو کنفرانس سه جانبه راههای توسعه همکاریهای تجاری را بررسی و بر راه اندازی یک کمیته مشترک همکاریهای تجاری توافق و تأکید کردند.
رئیسجمهور محمداشرف غنی امروز پنجشنبه (۱۷ دلو/بهمن) سنگتهداب پروژه برق «کاسا – یکهزار» را در ساحه بند نغلو در ولسوالی سروبی کابل گذاشت و بدین ترتیب کار عملی این پروژه آغاز شد.
قرار است امروز پنجشنبه (۱۷ دلو/بهمن) کار عملی پروژه برق «کاسا – یکهزار» از سوی رئیسجمهور محمد اشرف غنی افتتاح شود.
سخنگوی وزارت معادن و پطرولیم، از پیشرفتهای جدید در پروژهٔ تاپی خبر داد و گفت که در آینده نزدیک، کار عملی این پروژه آغاز خواهد شد.
دو سال پیش، رئیسجمهور غنی وعده سپرد که تا یک سال دیگر گاز تا دروازههای خانههای مردم میرسد، اما حالا یافتهها نشان میدهد که پروژه تاپی به چند سال دیگر زمان نیاز دارد تا به دروازه افغانستان برسد.
محمد اشرف غنی، که به منظور تجلیل از سال نو خورشیدی به مزار شریف سفر کرده بود، گفت که دیدگاه من برای بلخ، احیای عظمت آن است و شما در سال نو، شاهد افتتاح کوریدور مزار-شانگهای خواهید بود.
«نجیب الله خواجه عمری» وزیر تحصیلات عالی گفت راه لاجورد تنها مسیر انتقال اجناس، اموال و افزایش مناسبات اقتصادی نیست، بلکه مسیر انتقال فرهنگ، دانش و افزایش مناسبات فرهنگی نیز است.
همایش «بررسی و اهمیت اقتصادی راه لاجورد»، با اشتراک مسئولین محلی، استادان دانشگاه و آگاه امور در دانشگاه هرات برگزار گردید.
در سالهای اخیر، افغانستان در اصلاح بخش تجارت و حمل و نقل خود موفق بودهاست. انتظار میرود که اصلاحات نظارتی، همراه با تغییرات ساختاری و سرمایهگذاری روی زیرساختها در آینده تجارت افغانستان با کشورهای جهان را افزایش بدهد.
معاون وزارت اقتصاد و توسعه پایدار گرجستان گفت راه اندازی راه لاجورد به توسعه ظرفیتهای ترانزیتی گرجستان کمک خواهد کرد.
راه ترانزیتی لاجورد به منظور ایجاد دهلیز اقتصادی و با هدف انکشاف فراگیر و امکان اتصال افغانستان به اروپا از طریق ترکمنستان، آذربایجان، گرجستان و ترکیه ایجاد گردید.
اتاق تجارت و صنایع کشور میگوید که اولین محموله تجاری افغانستان از مسیر لاجورد تحت میکانیزم توافق بینالمللی تیر امروز (پنجشنبه ۲۲ قوس) به اروپا ارسال میشود.
راه لاجورد یکی از ابتکارات دولت افغانستان است که در سال ۱۳۹۳ به عنوان یک طرح ابتدایی مطرح شد. بر اساس این طرح پنج کشور افغانستان، ترکمنستان، گرجستان، آذربایجان و ترکیه را در امتداد جاده تاریخی ابریشم متصل میکند و افغانستان را از طریق راه زمینی و خطوط ریلی به اروپا و حوزه بالکان وصل میکند.
درهفته جاری دهلیز ترانزیتی و تجارتی راه لاجورد رسماً با ارسال محمولههای صادراتی از افغانستان توسط رئیسجمهور و نمایندگان پنج کشور عضو این مسیرافتتاح میگردد.
مسئولین پروژه تاپی میگویند که سروی مقدماتی آن در خاک افغانستان پایان یافته و کار عملی این پروژه در داخل خاک افغانستان در سال آینده میلادی (۲۰۱۹) آغاز خواهد شد.
حکومت افغانستان بر اساس خطوط کلی سیاست خارجی و دیدگاه عمومی انکشافی کشور و در مشوره و همکاری با سکتور خصوصی از چند سال بدینسو در جستجوی راههای جدید ترانسپورتی و ترانزیتی بوده و روی گزینههای مختلف کار کردهاست. در دیپلماسی ترانسپورتی و ترانزیتی افغانستان، به حیث یک کشور محاط به خشکه، راههای جدید ترانسپورتی ...
صلاح الدین ربانی، سرپرست وزارت خارجه کشور در حاشیه هفتاد و سومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نشست «گفتمان همکاری آسیا» بر مبارزه با افراط گرایی و تروریسم تأکید کرد.
وزارت تجارت از افزایش ۳۲ درصدی صادرات و امضای ۳۰۰ تفاهمنامه میان تجار افغان و هندی خبر داد و گفت که به زودی اولین محموله از راه لاجورد، از افغانستان به اروپا صادر خواهد شد.
وزیر نفت و انرژی پاکستان با بیان اینکه کشورش درخصوص احداث خط انتقال گاز از ترکمنستان به افغانستان مصمم است، گفت: در تکمیل این طرح در مدت تعیین شده، پایبندیم.