گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
گزیده ای از اخبار
زیربخش ها
گزیده ای از اخبار
فدراسیون فرهنگی ترکان افغانستان (ففتا) (Cultural Federation of The Turks of Afghanistan) در هفدهم ماه می سال ۲۰۰۸ میلادی، توسط روشنفکران بهطور عمده چپگرای ترکتبار افغانستان در شهر «تلبرگ» هالند به ریاست دکتر اکبرهمت فاریابی و معاونت دکتر قمرالدین مصلح و خانم فرشته ضیایی تأسیس شد.
مرکز فرهنگی هنری افغانستان، همان مؤسسهٔ فرهنگی «در دری» است که با انتشار فصلنامهٔ «در دری» در بهار سال ۱۳۷۶ در مشهد مقدس، اظهار وجود کرد.
«مجمع دانشگاهیان افغانستان» در ابتدا با عنوان «مجمع دانشجویان و فارغ التحصیلان افغانستان» در شهر مقدس قم توسط دانشجویان افغانی تأسیس شد که سرپرستی آن را آقای جعفری به عهده داشت.
شورای فرهنگی افغانستان در سال ۱۳۷۶ در کشور سویدن توسط جمعی از فرهنگیان، اساتید دانشگاه و فرهیختگان افغان تأسیس شد.
بنیاد فرهنگی کوثر (Kosar Cultural Foundation): بنیاد فرهنگی کوثر در تاریخ ۱۸/۳/۱۳۸۴ در تهران تأسیس شده است.
انجمن دانشجویان افغانستان ـ ادا ( Afghanistan Students Association ) : این انجمن که اخیراً در انگلیس، توسط دانشجویان هزاره ی افغان تأسیس شده، « پایگاه مشترک برای دانشجویان، بر مبانی کثرت گرایی سیاسی و فکری، نفی بنیادگرایی مذهبی و قومی، تساوی حقوق زنان، استقرار دولت ملی، دموکراتیک و غیر ایدئولوژیک » ...
بنیاد فرهنگی اجتماعی برگ سبز (Cultural and Social Foundation of Barg-e-Sabz): بنیاد فرهنگی اجتماعی برگ سبز در ۲۸ اسد (مرداد) سال ۱۳۸۵ توسط جمعی از جوانان دانشجو و طلبه پایهگذاری شد که ریاست آن را آقای «سید محمد تقی موسوی» به عهده دارد.
انجمن فرهنگی ناظم هروی نخست در ماه سنبلهٔ ۱۳۵۲ خورشیدی تحت انجمن دوستداران سخن در ولایت هرات تأسیس شد. بعد از کودتای هفتم ثور ۱۳۵۷ و دراز دامنی جنگ بیشتر اعضای آن مجبور به ترک وطن شده و به کشور ایران مهاجرت کردند.
کانون فرهنگی حکیم ناصر خسرو بلخی در سال ۱۳۶۷ خورشیدی بنا بر علاقمندی و ذوق فرهنگ پروری الحاج سید منصور نادری از بودجه شخصیشان در شهر کابل تأسیس گردید.
جبهه نجات افغانستان، مخالفت خود را با ادامه حضور نیروهای خارجی در افغانستان و امضای پیمان امنیتی کابل- واشنگتن اعلام کرد.
حزب ملت متحد افغانستان در تاریخ ۲۹ قوس ۱۳۹۲ در یک گردهمایی که در خیمهٔ لویه جرگه در کابل برگزار شد، رسماً اعلام موجودیت کرد.
اصطلاحاتی چون دموکراتیک، جبههٔ وسیع ملی، پلاتفورم سیاسی و … که در مرامنامه و اساسنامهٔ حزب وحدت ملی به کار رفته اصطلاحاتی هستند که نیروهای چپ کمونیستی بیشتر از آن استفاده میکنند و این نشان دهندهٔ آن است که رهبری این حزب هنوز به اندیشههای چپ و کمونیستی گرایش دارد.
حزب رفاه ملي افغانستان، توسط آقاي محمدحسن جعفري، در سال ۱۳۸۲ تأسيس و در وزارت عدليهي افغانستان ثبت شده است. آقاي محمدحسن جعفري فرزند عليياور در سال ۱۳۴۵ در شهر سر پل به دنيا آمده و تحصيلات خود را در ايران تا درجهي ليسانس در رشتهي تعليمات و فرهنگ اسلامي در سال ۱۳۷۵ به پايان رسانده است.
کمونیستان حزب وطن (= حزب دموکراتیک خلق افغانستان) با وجودی که به شکست این حزب و سیاستهای نا درست آن اعتراف نموده و از تفکر نوین سیاسی ملی سخن میگویند، اما به آرمانها و عقاید کمونیستی خود وفا دار اند و از لحاظ فکری و ایدئولوژیک بصورت اساسی متحول نشده و از یک شاخهٔ شجرهٔ خبیثهٔ الحاد به شاخهٔ دیگر آن ...
این حقیقت را ما در نوشتههای این گروه نیز به خوبی و روشنی ملاحظه میکنیم که قطع نظر از یک ستیز خطرناک در برابر مذهب و بنیادها و ارزشهای مذهبی، تفرقه اجتماعی مهلکی را پی ریخته، آن را دامن میزنند. و در این راه آن قدر پیش میروند که اشتباهات «موضعی فردی» اشخاص بعضی از اقوام را به صورت «جریان تاریخی» ...
این گروه در اعتراض به انحراف گروههای جهادی رادیکال و وابسته به جنبش اخوانالمسلین از مسیر اصلی جهاد و مبارزهٔ اسلامی، تشکیل شده بود.
گروه اسلام مکتب توحید، توسط جوانانی که در دههٔ پنجاه خورشیدی در تشکیل مجموعهای بهنام «پاسداران انقلاب اسلامی» سهم داشتند تأسیس شد.
گروه مغول پارت، از دامن «تنظیم نسل نو هزاره» که در سال ۱۳۵۱ در پاکستان تشکیل شده بود برخاست و مبنای تفکر اجتماعی مائوئیستهایی قرار گرفت که در کابل بر محور آقایان محمداسماعیل مبلغ و صادقی پروانی فعالیت میکردند.